Legendele lui Seciu

Cursa Road Grand Tour Seciu (numita si Drumul Vinului, desi numai la vin nu iti mai venea sa te gandesti pe pantele alea, mai bine mergea un extraveral) a fost fix atat de dureroasa, infricosatoare si frumoasa pe cat ma asteptam: 95 de km de sosea, 4 urcari absolut monstruase pe dealul Seciu si un prilej nemaipomenit pentru a te intreba toate “de ce-urile” posibile. #SeciuDragosteaMea e o legenda, si suna cam asa:

-          Legenda spune ca pe ultima urcare s-au spus atatea rugaciuni, s-au invocat atatea zeitati, spirite ale naturii si duhuri din lampa incat dealul Seciu este acum cel mai sfant loc de pe pamant. Daca mergi acolo in pelerinaj ti se curata ceacrele.  

-          Legenda spune ca in Ploiesti, atunci cand copii vor sa se injure unul pe altul isi spun “mergi mah pe Seciu”

-          Legenda spune ca la ora asta unii concurenti inca mai urca pe Seciu.

-          Legenda spune ca daca te rogi mult la sfantul Pedalie de acum si pana la urmatoarea editie, vei reusi sa stai in plutonul care gonea pe plat cu vreo 45 la ora cu doua minute in plus. Adica in total, vreo 3 :).

-          Legenda spune ca unii participanti inca mai asteapta o bere sau un pahar de vin la crama Seciu dupa cursa.

-          Legenda spune ca pe prima coborare (neutralizata), masina din fata plutonului mergea atat de incet incat unii s-au oprit sa traga un pui de somn.

-          Legenda spune ca organizatorul, Alex, este acum pe Seciu facand cele 4 ture ca sa vada pe ce loc ar fi iesit.

-          Legenda spune ca tufisurile din jurul Cramei Seciu vor creste mai mari si mai frumoase acum ca au fost stropite de 300 de ciclisti inainte de start. Din acelasi motiv si cotele apelor Dunarii au crescut ieri cu cativa centimetri, dar macar nu se mai formeaza gheata la mal.

-          Legenda spune ca numarul de fete ideal la o cursa de sosea este n+1, unde n este numarul actual. Asa se explica de ce Alex se plangea ca nu are fete de pus pe podium desi la start fusesera 24, mai multe decat in oricare alt concurs (exceptand Road Grand Pink). 

-          Legenda spune ca pentru a avea drumuri complet fara gropi (asta nu e gluma, chiar s-au asfaltat gropi pentru cursa asta in doar 3 zile, jos palaria!) in satucul Boldesti-Scaeni localnicii au efectuat aseara dansul ploii, in speranta ca se va organiza un nou concurs si pe stradutele adiacente. Si eu as vrea un Road Grand Tour la mine in cartier, poate, poate ...

-          Legenda spune ca unii nebuni au atins viteza sunetului pe coborare. Eu m-am dat maxim cu 55 de km la ora, cu pulsul la n’spe mii

-          Legenda spune ca am terminat cursa in 3 ore si 50 de minute, pe locul 7 la open Feminin, dupa ce mi-am promis ca nu mai fac asa ceva niciodata dar niciodata... pana weekendul urmator cand ma duc acolo la antrenament :). #SeciuDragosteaMea, povestea continua.

Multumim pentru poze: Mishulika Yuri Radulescu, Marius Zamfir, Manuel Bajescu, Stoica Adrian

Tags: 

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Reîncarcă Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.